I huvudet på Lisa Ehlin

Lisa Ehlin, 27, har flera ihopmixade spellistor som finns att lyssna på Letsmix.com. Hon har även gjort en mix för P3 Pop. Hennes mixar sprids sen vidare via Twitter, Facebook och bloggar. Från DI Weekend, 7/5 2010.

Vem lyssnar vi egentligen på när vi lyssnar på musik? Den frågan har fått en ny vändning i den nya musikvärlden, inte minst genom Spotifys omgörning, där man kan ta del av alla sina vänners spellistor.

Vem som valt musiken börjar för lyssnaren bli lika viktigt som vem som gjort den.

Den som vill hitta ny, bra musik i dag rekommenderas att googla Lisa Ehlin. Hon är just nu i slutfasen av sin Masteruppsats i Modevetenskap på Stockholms universitet, skriver på bloggar och är discjockey då och då.

Men vad Lisa Ehlin, 27, framförallt blivit känd för är sina utmärkta spellistor. Hon har flera ihopmixade spellistor som finns att lyssna på Letsmix.com. Hon har även gjort en mix för P3 Pop. Hennes mixar sprids sen vidare via Twitter, Facebook och bloggar.

”Bloggformen fungerar väldigt bra för mitt sätt att lyssna på och förhålla mig till musik”, säger Lisa Ehlin. ”Vad som fångar mig är nästan alltid enskilda låtar, inte album. Jag tänker på sångerskan i The xx som sa att vi tillhör Shuffle-generationen.”

”Jag har alltid gjort blandband och cd och gett bort till andra. När portaler som HypeMachine sedan startade kändes det verkligen som hela världen öppnade sig.”

Jan Gradvall